top of page

Recreatie

Roermond is niet alleen de centrumstad van Midden-Limburg, het is ook de toeristische hoofdstad van de Maasplassen, een aaneengesloten vaargebied van grote en kleine plassen (voormalige grindgaten). Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare  het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Een waar Mekka voor natuurliefhebbers en watersporters uit Nederland, Duitsland en België.

De Roermondse City alleen al telt drie volwaardige jachthavens en verschillende surf- en recreatiestranden en beachclubs. Ook in de omliggende Maaskernen vindt de watersporter aanlegsteigers en uitgaansvertier. De waterrecreatie heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke economische factor. Iets dat niet alleen tot uiting komt in de vele watersportbedrijven en speciaalzaken, maar ook in de vele woon- en recreatieprojecten aan en zelfs op het water. 

De Roerkade is de plek waar iedereen aanmeert voor een gezellige borrel, lunch, diner of stadstoer.

Recreatie
PC_DSC3902 bewerkt.jpg

MAASPLASSEN MIDDEN-LIMBURG

Maasplassen Midden-Limburg is de promotiepagina en het communicatieplatform van recreatiegebied De Maasplassen Midden-Limburg, met Roermond als centrumstad...

PC_small_DSC4088.jpg

MAASPLASSENTOURS

Rondvaarten en Boottochten over de Maasplassen met vertrek vanuit Roermond-Roerkade. Het gehele jaar door organiseren we dagtochten. De rederij beschikt over 2 rondvaartboten. Beide schepen zijn uitstekend geschikt voor het houden van feesten, partijen en vergaderingen. Kijk voor de mogelijkheden op onze site of informeer bij de VVV Roermond.

PC_DSC3902 bewerkt.jpg

BOULEVARD NAUTIQUE ROERMOND

Boulevard Nautique Roermond ligt direct naast het Designer Outlet Roermond, de grootste outlet van Europa met een jaarlijks 6 miljoen bezoekers en meer dan 200 designer winkels en op vijf minuten lopen van het bruisende stadshart van Roermond en de Roerkade.

bottom of page