top of page

Evenementen / Cultuur

Cultuurstad Roermond is allereerst vermaard vanwege de vele rijksmonumenten en historische plekken. Oude winkelstraten, met  Jugendstill-kenmerken en ornamenten die teruggaan tot de middeleeuwen, monumentale pleinen en weelderige kerken; u vindt het allemaal dicht bij elkaar in centrumstad Roermond, de stad van rijksbouwmeester Pierre Cuijpers en glaskunstenaar Joep Nicolas. Maak kennis met de rijke cultuur door middel van een Rondje Roermond- of VVV-stadswandeling, een rondvaart over de Roer, Maas en Maasplassen of neem een (gratis) kijkje in het Historiehuis/bibliotheek. Bezoek de Munsterkerk, de Kathedraal, de barokke Caroluskapel, het Cuijpershuis of een van de bijzondere exposities in de ECI CCultuurfabriek. Of strijk neer op een terrasje op de Markt (elke zaterdag weekmarkt) en aanhoor de stadsbeiaard, met carillon en beeldenspel op de toren van het monumentale stadhuis. Roermond is een stad met grandeur, niet alleen in architectonisch opzicht, want het gehele jaar door staat Roermond bol van de evenementen. Traditioneel, folkloristisch, sportief  en cultureel, met festivals zoals Solar en Bluesnight. Voor cultuur, concert en entertainment kunt u ook terecht in cinema Foroxity, Theater de Oranjerie en de ECI Cultuurfabriek

31 AUG

Roermond City Swim 2019

Doe mee aan Roermond City Swim op zaterdag 31 augustus 2019

 

ROERMOND CITY SWIM·DONDERDAG 1 NOVEMBER 2018

 

ZWEMMEN IN ROER EN MAAS VOOR EEN GOED DOEL!

Roermond City Swim vindt in 2019 voor de derde keer plaats en wel op zaterdag 31 augustus 2019. Vanaf 16.00 uur is de Roerkade in Roermond weer het decor van Roermond City Swim. 

 

Het evenement is Roermond op zijn best! Sportief, gezellig, eigentijds en vernieuwend.

6 SEP

Dweijeleaovend

Een gezellige avond met livemuiek van allround bands op diverse podia in de talrijke horeca-locaties in de Roermondse binnenstad.

7 SEP

Jaarmarkt Roermond

De weekmarkt, kunstmarkt, de antiek- en brocante markt en het standwerkers concour op één dag op diverse pleinen in de binnenstad Roermond.

14 SEP

City Game Roermond

ROERMOND: Kloosterwandplein Roermond, Kloosterwandplein 12, van: 10:00 tot 18:30, City Game Roermond, Kosten:inschrijfkosten teams varieert van EU 200,- tot EU 500,-

14/15 SEP

Open Monumentendagen

Diverse monumenten in de binnenstad van Roermond gaan speciaal open voor een gratis ontdekkingsbezoek

logo_hetontdekkenwaard.png
ONTDEKKEN WAARD:
DE PLEKKEN VAN ROERMOND
Hier vindt u informatie over elke plek in de gemeente Roermond die "het ontdekken waard" is.
bottom of page