top of page

Eten & Drinken

Na Maastricht is Roermond de meest Bourgondische stad van Limburg. Per traditie is de horeca er dan ook uitgebreid vertegenwoordigd. De stad wemelt van de restaurants, cafés en andere uitspanningen. 

Met de komst van het designer outlet center is de hoeveelheid en de variatie in en om de binnenstad alleen nog maar toegenomen. Eten en drinken kan in Roermond voor elke smaak en beurs. De Roerkade, Roersingel, Voorstad en Markt bieden een veelheid aan grote en kleine restaurants en eetcafés. Aardig detail: Op de Roerkade, Roersingel en directe omgeving zult u geen enkele naam van een restaurantketen tegenkomen. Alle cafés en restaurants worden uitgebaat door lokale, zelfstandige ondernemers, voor wie vakmanschap, kwaliteit, onderscheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. U vindt aan de Roerkade / Roersingel een internationaal culinair aanbod. Van een betaalbaar apéritiefplankje tot een sterrendiner. De terrassen vormen in de zomer een lang lint van Limburgse uitbundigheid, met de mooie bieren en wijnen om dat allemaal te begeleiden. 

 

De Roerkade is met recht de horeca hotspot van Roermond, Kom en ervaar het zelf!

eten en drinken

HOTEL EN GRAND CAFÉ DE PAUW

Dit Grand Café heeft een terras met een schitterend uitzicht op de historische stenen brug over de Roer. Kom genieten van een heerlijke lunch of kom voor een goed glas wijn of een lekker koel biertje. Regelmatig worden in het Grand Café (oftewel Café de Zwarte Ruiter) diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Naast open podia zijn er regelmatig ook live optredens van bands en dj’s.

CAFÉ-RESTAURANT VICE VERSA

Vice Versa is sinds 2002 gevestigd in een historisch pand anno 1835, dit pand is in 2001 geheel gerenoveerd en in 2002 in gebruik genomen. Op de begane grond is een gezellig eetcafé en op de eerste etage een intiem restaurant. Bij mooi weer is ook het terras geopend. Ons restaurant is uitgegroeid tot een begrip in Roermond en verre omstreken. Hier is het goed toeven in een combinatie van informele ambiance en vakmanschap. Het restaurant op de eerste verdieping is  ook geschikt voor gezelschappen tot 40 personen.

bottom of page